17.12.10

Coven (US)

O πιο πολύς κόσμος τους ξέρει ως την μπάντα πάνω στην οποία βάσισαν το image τους οι Black Sabbath, και όντως οι εικαστικές/αισθητικές αναφορές είναι πολύ έντονες (οι αμερικάνοι προϋπήρχαν των θεών). Οι Coven μάλιστα είναι οι πατέρες της πιο evil χειρονομίας στον κόσμο της μουσικής ().


Μουσικά βέβαια μικρή σχέση είχαν. Η wikipedia τους δίνει την ταμπέλα Occult, Psychedelic rock, εντάξει εγώ τους ξέθαψα και τους άκουσα εμπεριστατωμένα λόγω ηχητικής συγγένειας με the Devil's Blood, και μουσικά λένε πολύ, χωρίς βέβαια να πλησιάζουν τον τρόμο που θα περίμενε κανείς βλέποντας τις φωτογραφίες τους, πέρα από το τελετουργικό "Satanic Mass". Παρόλα αυτά βγάζουν μια γνήσια μπιμούβι/χόρορ βινταζίλα κυρίως στο πρώτο άλμπουμ τους, και η τραγουδίστριά τους Jinx Dawson (πέρα από πανέμορφη εμφανισιακά) είχε και φανταστική φωνή.

Τo πρώτο άλμπουμ τους "Witchcraft Destroys Minds & Reaps Souls" (1969) είναι και το καλύτερό τους, όλα τα κομμάτια του είναι εκπληκτικά, και ήταν αυτό που (μαζί με το ακραίο τους image) εδραίωσε τη φήμη τους στο late-60s underground. To 1971 η Jinx Dawson έκανε μια επιτυχία με το single "One Tin Soldier" και -προς τιμήν της- ζήτησε να δοθεί το credit σε όλη τη μπάντα, όλα έδειχναν έτοιμα για το μεγάλο βήμα, αλλά το "Coven" (1972) ήταν μάλλον απογοητευτικό. Το τρίτο τους άλμπουμ "Blood On The Snow" (1974) παρά το φανταστικό του εξώφυλλο δεν κατάφερε να αναστρέψει τις εντυπώσεις, παρότι είχε μερικά υπέροχα κομμάτια μέσα, και έτσι λίγο μετά η μπάντα διέλυσε.

Το 2008 κυκλοφόρησε μια επετειακή συλλογή και η -δραστήρια διαδικτυακά- Jinx ανακοίνωσε την ανασύσταση της θρυλικής μπάντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin