6.12.10

Corrupted.


We've never done an any interview and we don't let professional photographers take our picture.
This is our policy,more an attitude,that we'd like to keep.
Our expression of being CORRUPTED is in the sound,lyrics and artwork of our records.

Of course we always appreciate the people who buy our records,see us play and support us along
with the fanzines,labels,distributors and event planners.

We do not reject all media or bash writers who express themselves through articles or revivews.
All are free and it's only through our personnal expression of using the media that we exclude interview.

Corrupted


Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση περιγράφεται το attitude των Ιαπώνων Corrupted. Μιας από τις πιο cult doom/sludge μπάντες στον κόσμο. Καλά κρυμμένο μυστικό του 90ς underground, η έλευση του internet ήταν αυτή που γιγάντωσε το cult status αυτής της σπουδαίας μπάντας.
Καταρχήν οι Corrupted δεν συστήνονται σε ακροατές που δεν έχουν τριβή με το χώρο. Εναι εντελώς love/hate περίπτωση και είτε τους αποδέχεσαι ως θεούς και προσκυνάς οτιδήποτε κάνουν, είτε προσπερνάς εκνευρισμένος από τον ενοχλητικά χαώδη θόρυβό τους.

Μουσικά ας πούμε ότι χοντρικά κινούνται κάπου ανάμεσα στο sludge και στο funeral doom, με σεβασμό στις death metal και crust/punk ρίζες τους. Κάπου μπλέκουν και με το drone, λόγω της απόλυτα minimal διάθεσης και της έντονης όρεξης να δοκιμάζουν τις αντοχές του ακροατή με βασανιστικά μεγάλες διάρκειες και επαναλήψεις. Ένα κομμάτι Corrupted μπορεί να διαρκεί από ενάμισι λεπτό ως μιάμιση ώρα, πάντα σε μίνιμαλ και επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Χαρακτηριστικά και τα θεϊκά γουρουνίσια death growls του Hevi που δεν ακολουθούν κάποιο ρυθμό ορ σμθιν, αλλά σαπίζουν σε δικά τους "μέτρα". Σημειώνουμε κιόλας ότι παρότι ιάπωνες, οι στίχοι είναι κυρίως στα ισπανικά με κάποιους λιγότερους στα ιαπωνικά και αγγλικά. Η δε δισκογραφία τους είναι αχανής με άπειρα ΕΡ/σπλιτς, όλα αυτοχρηματοδοτούμενα ή σε μικρές ανεξάρτητες εταιρείες.


Οι Corrupted ξεκίνησαν την πορεία τους κάπου το 1994,όταν η sludge σκηνή της αμερικής ήταν στα σπάργανα και έξω από τις ΗΠΑ ανύπαρκτη. Γρήγορα μπλέχτηκαν στο παγκόσμιο doom/death underground κυκλοφορώντας τα πρώτα τους ΕΡ όπου ξεχωρίζει το φανταστικό "El Dios Queja". Ακολουθούν σπλιτ κυκλοφορίες όπου ξεχωρίζει το σπλιτ με τους θεούς Grief και η μπάντα καθιερώνει το ιδιαίτερο υπέρβαρο δυσοίωνο σκληροπυρηνικό death/sludge της (κάτι σαν asphyx σε χαμηλή ταχύτητα ένα πράμα), ενώ ετοιμάζει και την πρώτη της full length κυκλοφορία.



Paso Inferior (1997)
Το οποίο δε θυμίζει σχεδόν σε τίποτα την μπάντα των ΕΡς (άντε πες ότι υπάρχει το δεκαννιάλεπτο "Inactive" στο σπλιτ με Noothgrush αλλά και πάλι), αλλά πρόκειται για ένα σαραντάλεπτο funeral doom κομμάτι, απίστευτα heavy, απίστευτα ενοχλητικό και μονόχνωτο, σοκάρει τον ακροατή και τους καθιέρωσε δίπλα σε cult μπάντες του 90ς doom underground όπως οι Winter ή οι Thergothon. Σπουδαίο άλμπουμ.


Ακολουθούν κι άλλες σπλιτ και ΕΡ κυκλοφορίες όπως το σπουδαίο "Dios Injusto" ΕΡ ή το σπλιτ με Scarver's Calling. Σ'αυτές τις κυκλοφορίες επιστρέφουν στο αρχικό στυλ παρακάμπτωντας τον πειραματισμό του "Paso Inferior".




Llenandose de Gusanos (1999)

Το 1999 κυκλοφορεί το 2ο άλμπουμ τους. Διπλό άλμπουμ. Δύο cd. Ένα κομμάτι στο καθένα (άιντε-εεε!). Το πενηντάλεπτο "Sangre/Humanos" πάει τα πράματα ακόμη παραπέρα. Η εισαγωγή είναι 3 νότες που επαναλαμβάνονται στο πιάνο. Επί 17 λεπτά (λολ)! Ουσιαστικά με σημερινά αυτιά μιλάμε κανονικότατα για drone, με το επίπονο σφυροκόπημα κιθάρας-τυμπάνων-πιάνου να σου βιάζει τα μυαλά.
Το "El Mundo" του δεύτερου cd είναι λέει ένα εβδομηνταπεντάλεπτο "absolutely minimalistic ambient track" που εγώ δεν πάλεψα με τίποτα πάντως. Αν κάποιος το αντέχει ας σηκώσει χέρι. Συνολικά ο πιο ακραίος δίσκος τους.


Τα 00ς βρήκαν τους Corrupted στην ίδια φάση με τα 90ς. Καταιγισμός από "μικρές" κυκλοφορίες (me to "La Victima es tu Mismo" να είναι μάλλον το καλύτερο ΕΡ τους έβερ), και το 2002 αποφάσισαν να επανακυκλοφορήσουν το "Paso Inferior" σε βινύλιο.



Paso Inferior LP (2002)

Για να χωρέσει το σαρανταπεντάλεπτο κομμάτι σε δύο πλευρές βινυλίου η μπάντα το επανηχογράφησε σε μια "edit" δεκαπεντάλεπτη εκτέλεση και μία ολοκαίνουρια οργανική ambient εκτέλεση για τη β' πλευρά. Άλλος δίσκος ουσιαστικά δηλαδή. Πιο "βατός" από τον πρώτο, αλλά το σοκ δεν επαναλαμβάνεται. Το τυπωμένο black-on-black εξώφυλλο του δίσκου είναι υπερ-cult πάντως.

Κάπου δω η μπάντα συμμαζεύεται, σταματάει να κυκλοφορεί δουλειές με ρυθμό πολυβόλου, και πλέον όλες της οι κυκλοφορίες (αρχής γενομένης με ένα τελευταίο σπλιτ με τους Cripple Bastards) κυκλοφορούν από τη "δικιά τους" H.G.Fact records.



Se Hace Por Los Suenos Asesinos (2004)

Με τα πολλά αυτό είναι το 3ο full length και σίγουρα το πιο βατό, τόσο από την άποψη ότι έχει κομμάτια (3 συγκεκριμένα) όσο και ότι είναι πιο κοντά στους Corrupted των ΕΡς παρά των προηγούμενων άλμπουμς. Βέβαια "βατό" με "βατό" έχει διαφορά, οπότε μην εκπλαγείτε που το up-tempo "Sus Futuros" (κομματάρα) ακούγεται σαν Celtic Frost παιγμένοι ανάποδα, ή το doom σύρσιμο του "Rato Triste" δεν αλλάζει και πολύ παρά τα 11 λεπτά του. Έκπληξη πάντως το εισαγωγικό κομμάτι (με Ιαπωνικό τίτλο) που είναι ακουστικό.




El Mundo Frio (2005)

To τελευταίο και καλύτερο full-length τους, επιστροφή στις μεγάλες διάρκειες. Ένα εβδομηντάλεπτο κομμάτι απίστευτης ομορφιάς για τους μυημένους. Τα φανταστικά μελωδικά σημεία του συνοδεύονται από άρπα, τα heavy είναι από τα καλύτερα πράματα που έχετε ακούσει. Μνημειώδες. Το Cd-Book με κορυφαίο artwork είναι ακαταμάχητο.




Από κει και πέρα, γίνεται ένας χαμός από κυκλοφορίες σπλιτ/ΕΡ/σκατάκια, αδύνατο να τις μαζέψεις όλες, αρκετά δύσκολο ακόμα και να τις κατεβάσεις όλες. Πάμε επιγραμματικά:

"La Victima es tu Mismo" 2001
Aπλά ένα από τα καλύτερα sludge ΕΡ όλων των εποχών. Οι δυο συνθέσεις (συνολική διάρκεια 19 λεπτά) που περιέχει είναι στις καλύτερες της μπάντας και του ιδιώματος γενικότερα. Συγκλονιστικό. Αν είναι να αρχίσετε από κάπου, πιάστε αυτό.


Discordance Axis / Corrupted / 324 split 2001
Φανταστική υπεραπίστευτη ΣΠΛΙΤΑΡΑ με δυο απίστευτα corrupted κομμάτια, τους θεούς grinders Discordance Axis (απο δω ξεκίνησε την πορεία του ο σπουδαίος Dave Witte - Burnt by the Sun, Municipal Waste, Merzbow, Soilwork κλπ) και τους φανταστικούς Ιάπωνες grinders 324 (οι οποίοι κλέβουν την παράσταση).

?Systema Era Averiado! Vol. 1+2 (bootlegs)
Bootlegs είναι, αλλά διευκολύνουν αρκετά την κατάσταση. Δεν είναι όλα εδώ, εδώ είναι όλες οι "μικρές" ηχογραφήσεις των Corrupted της περιόδου 1995-2000 (μέχρι δηλαδή και το σπλιτ με Machetazo).
Δυστυχώς λείπουν τα κομμάτια των "άλλων" από τα σπλιτς, οπότε δε θα μπορέσετε να δείτε τη μπάντα να συντρίβει τους πάντες και τα πάντα, αλλά θα βρείτε σπουδαία κομμάτια. Ντάξει, πολλές από αυτές τις κυκλοφορίες είχαν κυκλοφορήσει μόνο σε εφτάιντσα της κακιάς ώρας, οπότε μην περιμένετε μερακλήδικα vinyl-rips εδώ, αλλά ντάξει, σλατζ είσαι.
Στο πρώτο θα βρείτε τα ιστορικά "El Dios Queja", "Anciano" και "Nadie" EPs από το 1995, το κομμάτι από το σπλιτ με Grief και 2 σπάνια κομμάτια από τοπικές συλλογές. Το δεύτερο ξεκινάει από την πρώτη βέρσιον του "Estar en Visparas de Ultimo" στη συλλογή "Painkiller" του 1996, καλύπτει τα σπλιτς με Noothgrush, Phobia (ναι, οι γνωστοί grinders) και Machetazo (ναι, οι γνωστοί grinders), ολόκληρο το τρομερό "Dios Injusto" ΕΡ καθώς και 3-4 ακόμα ηχογραφήσεις της εποχής.

Άμα ξεμπερδέψετε και μ'αυτά όλα, ωραία είναι και τα υπόλοιπα σπλιτς της περιόδου 2001-2002, δηλαδή το ζόρικο εφτάρι με τους γερμανούς industrialάδες Infaust, και το σπλιτ με τους Ιταλούς crust/grind ήρωες Cripple Bastards. Επίσης να σημειωθούν και τα 2 τελευταία τους ΕΡ, "An Island Insane" και "Vasana" του 2007, με το δεύτερο να ξεχωρίζει.

Kαι πέρα κι απ'αυτά, και για τους εντελώς κατεστραμμένους πρεζάκηδες που έχουν ήδη μελετήσει τη δισκογραφία των ιαπώνων και ψάχνουν το κάτι παραπέρα, υπάρχoυν μπλογκς με διάφορες λάιβ ηχογραφήσεις των Corrupted από το 1995 ως το 2008. Γειά μας ρε, αλλά να ξέρετε ότι δεν πάτε καλά άμα έχετε φτάσει ως εδώ!


Σε κάποια φάση βγήκε η φήμη (οι corrupted δε δουλεύουν ιδιαίτερα με "επίσημες ανακοινώσεις") ότι μέσα στο καλοκαίρι του 2010 η μπάντα θα έμπαινε στο στούντιο να γράψει το διάδοχο του έπους "El Mundo Frio". Ok, στα καπάκια άρχισαν οι φήμες στα διάφορα doom/sludge fora "μου είπε ο κιθαρίστας ότι θα'ναι πιο μελωδικό/ατμοσφαιρικό", "προχτές που τους είδα στη γιοκοχάμα παίξαν ένα καινούριο που ήταν πιο brutal και noise" κλπ. ντάξει ραδιο-αρβύλες όλα αυτά.

Και ξαφνικά λέει ο Hevi (τραγουδιστής, επίγειος θεός, μορφάρα, ψυχάρα, για πάντα αεκάρα) κάπου στον Ιούνιο έγραψε στο facebook του "long time no see in here. I quit Corrupted." ΓΚΝΤΟΥΠ!

Από κει και πέρα φημολογείται πως είχε γράψει κάποια φωνητικά αλλά κανείς δεν ξέρει άμα θα χρησιμοποιηθούν πουθενά, και η μπάντα μάλλον τον έχει αντικαταστήσει με κάποιον από την grind σκηνή της Οσάκα. Θέμα τέλους των Corrupted δεν τίθεται, συνεχίζουν και μάλισταν έπαιξαν λάιβ (αν και δεν μπορώ να βρω βιντεάκια στο youtube) εδώ:
(Σημειωτέον πως το myspace της Nostalgia Blackrain είναι ό,τι κοντινότερο σε "επίσημη ενημέρωση" μιας και η εταιρεία ανήκει στον ντράμμερ Chu -είχε επανακυκλοφορήσει και το "Paso Inferior" CD πρόπερσι- ενώ το επίσημο σάιτ των Corrupted δεν έχει ανανεωθεί από το 2008 περίπου)

Τέλος πάντων να δούμε που θα καταλήξει όλο αυτό, αν και ντάξει όποιος και να'ρθει Hevi είναι μόνο ένας, πάντως μόνο Corrupted γενικώς.



Α και...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin