12.12.10

Circle of Animals - Destroy the light (2010)

Είμαι ο τελευταίος που θα επικροτούσε ένα ηλεκτρονικό project metal μουσικών, γιατί 9/10 φορές βρωμάει καθυστέρηση, εδώ όμως έχουμε κάτι διαφορετικό.
Project του θεούλη (αλλά και μαϊντανούλη) Sanford Parker (Minsk, Nachtmystium, Buried at Sea και ένα κάρο άλλοι) με τον έτερο θεούλη (αλλά όχι μαϊντανούλη) Bruce Lamont (Yakuza), αυτό εδώ είναι το ντεμπούτο άλμπουμ τους μετά το 12" "invisible war EP".

Ο δίσκος είναι ένα ΚΑΛΟ τρίμπιουτ στο ΚΑΛΟ παλιό industrial (οι ίδιοι ονομάζουν τη μουσική τους "chicago industrial" εξάλλου), ευπρόσδεκτα τα σαξ του Lamont, γενικότερα δεν έχει μέτριο κομμάτι και έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που αγαπάμε στις μπάντες που τιμά. Tο άλμπουμ είναι πολύ καλό αλλά δεν είναι καινοτόμο, είναι περισσότερο σαν να βάζεις σε μια λίστα του winamp γαμάτα ακυκλοφόρητα κομμάτια εποχής '87-'94 από αυτές τις μπάντες. Επιρροές από Skinny Puppy εγώ πάντως δεν εντόπισα, παρότι και ο ίδιος ο Parker τους αναφέρει ως επιρροή. Το άλμπουμ είναι περισσότερο "οργανικό" industrial με κύριες αφετηρίες τους Ministry και Swans.
Αυτό που δεν έχει είναι εκείνο το απροσδιόριστο "κάτι" που είχαν οι ορίτζιναλ μπάντες και έμειναν στην ιστορία (τάιμινγκ? αύρα? όραμα? κάτι τελοσπάντων). Το άλμπουμ είναι tribute και φαίνεται.
Μεγάλο σκάλωμα όμως το ομώνυμο κομμάτι που διαφοροποιείται σε πιο 70ς prog/πρωτο-electronica φάσεις (δεν κάνω namedrop γιατί δεν πολυκατέχω), από τα καλύτερα κομμάτια που άκουσα φέτος.

Δυνατός δίσκος γενικά. Δεν ξέρω μέχρι πότε θα τον μνημονεύουμε αλλά είναι πολύ καλός.


http://www.myspace.com/circleofanimals

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin