14.12.10

Black Cobra.

Δημιουργήθηκαν το 2001 απο τον Jason Landrian, κιθαρίστα των σπουδαίων Cavity μετά τη διάλυση των τελευταίων. Στην πορεία προστέθηκε και ο Rafael Martinez των Acid King και 16 στα τύμπανα.


Black Cobra EP (2004)
Τα πρώτα 3 κομμάτια της μπάντας στην αυτοχρηματοδοτούμενη αυτή δουλειά. Μικρά σε διάρκεια και θορυβώδη. Δεν προϊδεάζουν για μεγάλα πράματα, αλλά είναι καλά. Επανακυκλοφόρησε το 2006 σε πράσινο εφτάιντσο. Ο Μαρτίνεζ -σύμφωνα με το αρκάιβς- δεν είχε μπει στη μπάντα ακόμη, αλλά δεν γνωρίζω ποιός ηχογράφησε τα τύμπανα (το εφτάρι δεν έχει καμία πληροφορία).

Bestial (2006)
Nτεμπούτο full-length που γκρεμίζει τα πάντα. Η διμελής μπάντα κοπανάει σαν να μην υπάρχει αύριο, σε έναν παροξυσμό HoF/Βig Business θορύβου με πελώρια riffs και ασταμάτητη πόρωση. Τα τρία τελευταία κομμάτια είναι ο ορισμός της αλητείας.
Το άλμπουμ κυκλοφόρησε από την At a Loss στις ΗΠΑ, και από τη βελγική Delboy records στην Ευρώπη. Η τελευταία (που επίσης είχε τους Acid King και είχε κόψει και το εφταρι του "Emerald" των Mastodon) τους βγάζει ευρωπαϊκή περιοδεία με Blutch που πέρασε και από την Αθήνα για μια φανταστική εμφάνιση στο Αν.

Feather and Stone (2007)
2ο άλμπουμ με ακόμα πιο πελώριες ριφφάρες και τελειωμένη πόρωση. Το στυλ μένει ίδιο και το άλμπουμ είναι καταιγιστικό. Παρόλα αυτά, κάποιες πρώτες τάσεις για κάπως πιο εκλεπτυσμένες συνθέσεις πρωτοεμφανίζονται προσθέτοντας ποικιλία. Κυκλοφόρησε -με ένα κομμάτι λιγότερο- και ως σπλιτ-άλμπουμ με τους Eternal Elysium από την Diwphalanx. Αμερικάνικη έκδοση σε enhanced CD από την At a Loss, ευρωπαϊκή σε CD/LP από την Delboy, που ελάχιστοι είδαν, καθώς λίγο μετά την κυκλοφορία του η Delboy records έκλεισε.

Chronomega (2009)
Η Southern Lord τους μάζεψε και κυκλοφόρησε το μέχρι σήμερα πιο επιτυχημένο και γνωστό δίσκο τους. 3η δισκάρα σερί, καταιγισμός από κτηνώδη riffs και αλήτικο κοπάνημα στα τύμπανα. Ακούστηκε αρκετά σε μια σπουδαία χρονιά για το ιδίωμα.

Η μπάντα ακόμη δίνει λάιβ για την προώθησή του (παίξανε και Hellfest το καλοκαίρι), και τις προηγούμενες μέρες ένα νέο θεϊκό κομμάτι έσκασε μύτη στη συλλογή metal swim.

http://www.myspace.com/blackcobra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin