11.12.10

Whitehorse - Whitehorse (2007)

Αυστραλοί. Εδώ παίζει ο ντράμερ των σημαντικών noise-rockers Grey Daturas (είχαν παίξει και Ρόντμπερν) και σχεδόν όλα τα μέλη των grinders Collapsed Toilet Vietnam (οκ, άχρηστη πληροφορία αλλά το όνομα είναι θεϊκό).
Αυτό το διπλό cd είναι η πιο ολοκληρωμένη και συνάμα μοναδική studio κυκλοφορία τους (υπάρχει και το "Fire to Light the Way / Everything Ablaze" picture EP του 2006 που συμπεριλαμβάνεται όμως εδώ και ανοίγει το άλμπουμ), καθώς όλες οι υπόλοιπες κυκλοφορίες τους είναι live ηχογραφήσεις του αυτοσχεδιαστικού drone jamming τους.

Φανταστείτε ένα υπόστρωμα από αλυσίδες/σφυρίχτρες/σιδεριές κλπ., πάνω στο οποίο απλώνονται (συνήθως σε διάρκειες πέρα από τα 20 λεπτά) drone χτύποι ή noise εξάρσεις, ενώ η διέξοδος/κάθαρση βρίσκεται σε αγαπημένες ακραίες μουσικές όπως το μαύρο sludge ή το funeral doom. Το τελικό αποτέλεσμα είναι 4 μακροσκελή κομμάτια (αγνοούμε την αδιάφορη noise εισαγωγή) αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους, με το δεύτερο cd να απαρτίζεται από 2 κομμάτια από ένα live EP του 2005, όπου βρίσκουμε το "West of the Sun" σε μια καθηλωτική (νέα) live εκτέλεση, ενώ το "Oceans Turn to Black" βρίσκει τη studio εκδοχή του για πρώτη φορά.

Θυμάστε την headline εμφάνιση των Sun of Nothing στο Αν πριν κάτι χρόνια που βγήκαν κλασμένοι και απλά τζάμαραν με τις ώρες? Άμα τότε γουστάρατε, άμα δίπλα στην έννοια "πειραματισμός" βάζετε μπάντες σαν τους 5ive και άμα γουστάρετε πριόνια, δοκιμάστε το. Ανάλογα με τη διάθεση/ψυχοσύνθεσή σας, μπορεί να σας φανεί από ανυπόφορο ως μνημειώδες.

http://www.myspace.com/getonthehorse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin