14.12.10

the Berzerker

the Berzerker λοιπόν ήταν το όνομα του project που διατηρούσε από το 1995 ο Luke Kenny (πρώην μέλος σε διάφορες death metal μπάντες της σκηνής της Μελβούρνης), με χώρο δράσης το gabba/fastcore/power electronics και λοιπά ηλεκτρονικά πριόνια. Το χώσιμό του στο διεθνές death metal underground ήταν αυτό που έκανε τα remix του σε κομμάτια των Morbid Angel και Deicide να ακουστούν. Το συμβόλαιο με την Earache το 1999 ήταν το λογικό επόμενο βήμα.


"the Berzerker" (2000)
Μπάντα δεν υπήρχε για την ηχογράφηση, το πρώτο άλμπουμ ηχογραφήθηκε από σεσσιονάδες της αυστραλέζικης underground σκηνής και προκάλεσε πάταγο στο metal underground. Κατά βάση deathgrind σε τελειωμένες ταχύτητες, industrial/noise πλάτες, samples από κομπρεσέρ αντί για drumming, και πάνω απ'όλα απίστευτες κομματάρες. Η πιο ακραία metal μπάντα της αρχής της νέας χιλιετίας. Το image με τις μάσκες ήρθε κι έσκασε μπουκέτο σε ένα metal κοινό που είχε ψαρώσει με τους Slipknot. Tα δε videoclips μεγαλώνουν τον μύθο. Μνημειώδες άλμπουμ.


"Dissimulate" (2002)
Μετά την πρώτη -καταστροφική- περιοδεία της, η μπάντα διαλύεται, και ο Kenny την ξαναστήνει με νέους συνοδοιπόρους. Δεύτερο άλμπουμ εξίσου πελώριο με το πρώτο, απλά το σοκ δεν επαναλαμβάνεται. Κατά τ'άλλα, όλα τα στοιχεία που κάνουν το πρώτο σπουδαίο είναι παρόντα κι εδώ. Παράλληλα η πιάτσα κατακλύζεται από βρώμες πως οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν ανεπανάληπτη εμπειρεία, κάτι που επιβεβαιώνεται λίγο αργότερα στο πρώτο DVD τους.
Αυτός είναι και ο τελευταίος μεγάλος δίσκος των Berzerker.


"World of Lies" (2005)
Το line-up αλλάζει ξανά και οι μάσκες πέφτουν. Μαζί τους φεύγει και αρκετή από την έμπνευση. Η πρώτη φορά που ακούς Berzerker και βαριέσαι.








"Animosity" (2007)
Άλλο ένα βαρετό άλμπουμ, μετά βίας αντέχεται ολόκληρο. Οι πατέντες είναι ίδιες από τον καιρό του πρώτου άλμπουμ, αλλά η έμπνευση απουσιάζει. Τελευταίος δίσκος στην Earache.








The Reawakening (2008)
Αυτοχρηματοδοτούμενη προσπάθεια, δεν κυκλοφόρησε ποτέ στα δισκάδικα, διακινίθηκε αποκλειστικά μέσω διαδικτύου. Καλύτερο από τα 2 προηγούμενα, κατώτερο σίγουρα από τα 2 πρώτα. "Spare Parts" μεγάλη κομματάρα.










Μετά από αυτό, η μπάντα έκανε μια μικρή ευρωπαϊκή περιδεία το 2008.
Είχα την τύχη να τους δω στο Brutal Assault της Τσεχίας κάτω από καταρρακτώδη βροχή, και είναι μέσα στις 4 πιο έντονες extreme metal εμφανίσεις που έχω παρακολουθήσει. Πραγματικά απίστευτοι επί σκηνής.



Μετά από αυτό, η μπάντα απλά ηχογράφησε μια διασκευή (με άκρως "ενδιαφέρον" βιντεοκλιπ) στο "All the things she said" των TΑTu, και μετά σιγή ιχθύος.



Και για να μην ξεχνιόμαστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin