15.12.10

Rwake.


Από τις πλέον ανερχόμενες μπάντες του χώρου, λίγα βήματα αλλά σταθερά ανοδικά, οι Rwake είναι κρίσιμη μπάντα για το ιδίωμα. Καταρχήν μουσικά θυμίζουν... Rwake και μόνο. Άντε ας πούμε ότι βρίσκονται σχετικά κοντά στους πρόσφατους Kylesa ως προς την συνθετική αντίληψη αλλά και πάλι όχι.

Άμα ακούσεις μια φορά rwake τους αναγνωρίζεις αμέσως, είναι η sludge μπάντα με την πιο εκτεταμένη χρήση της lead κιθάρας, και κύριο μέλημά τους είναι να γράφουν πρώτα έντονη μουσική και μετά έντονη sludge μουσική.
Οι δίσκοι τους βγάζουν μια τέζα επικίλα και μπορούν άνετα να εκτιμηθούν από ακροατές εκτός του ιδιώματος που νιώθουν το epic σα συναίσθημα και όχι σαν μανιέρα. Βασικά καταφέρνουν αυτό που κατάφεραν άλλοι μεγάλοι όπως οι Mastodon ή οι High on Fire. Όταν τους ακούς, σου'ρχεται μετά να ξεθάψεις τις παλιές κασέτες σου επειδή έχουν καταφέρει να συλλάβουν το ίδιο vibe.


Προσπερνώ το demo του '98 μιας και δεν το'χω ακούσει και πάμε το ντεμπούτο "Absence due to Projection" του 1999, όπου συναντάμε μια underground sludge μπάντα με τις αναμενόμενες επιρροές (eyehategod) να πρωτοπειραματίζεται με κάποιες πρώιμες μελωδικές φόρμες. Δεν προδικάζει τη συνέχεια, αλλά είναι Rwake. 

Εγώ τους πρωτογνώρισα το 2002 (ή κάπου κει τεσπα) με το "Hell is a Door to the Sun" από την Retribute Records. Το οποίο είναι και το καλύτερό τους. Προσπερνάμε το κακό εξώφυλλο κι έχουμε ιδανική μίξη σήψης και επικούρας ή απλά "unleashing cosmic destruction" και το ομώνυμο. Μεγάλος δίσκος.

Συνέχεια με το εξίσου φοβερό "If You Walk Before You Crawl You Crawl Before You Die" του 2004 στην At A Loss Records, ;oπου το sludge στοιχείο υποχωρεί ελάχιστα προς όφελος της μελωδίας, συνθετικά παραμένουν άψογοι, ενώ (προς τιμήν τους) είναι τόσο κολλημένοι μεταλλάδες που όταν είναι να βάλουν ατμόσφαιρα δεν καταφεύγουν σε πουστροκ κλανιές, αλλά προτιμούν τις ακουστικές κιθάρες, κάτι που δίνει πόντους επικότητας.

Και τέλος το πιο γνωστό άλμπουμ τους, το "Voices of Omens" που βγήκε αρχές του 2007 από τη μεγάλη Realpse records. Στο ίδιο μήκος κύματος με το προηγούμενο, αρα δισκάρα κι αυτό, άκομα πιο δουλεμένες μελωδίες, επικούρες, και φυσικά το hit-άκι "Leviticus".
Περιοδεύουν ασταμάτητα τα τελευταία χρόνια, και περιμένουμε εναγωνίως το επόμενο βήμα.


http://www.myspace.com/rwake

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Hell is a Door to the Sun" is going to be re-released if I am not mistaken...

Inside είπε...

oh yeah! :)
http://castingstone.blogspot.com/2011/01/rwake-re-issue.html

LinkWithin