17.12.10

Agnes Vein - Duality 2010

Λοιπόν, μη ξαναδώ μιζέριες τύπου "μπράβο στα παιδιά", "στέκει δίπλα σε κυκλοφορίες του εξωτερικού", "γκολ ο θεός Δέλλας" και άλλα κακομοίρικα κλισέ, έδω έχουμε ένα δίσκο ελληνικής μπάντας που πραγματικά ΓΑΜΑΕΙ.
O Θεσσαλονικείς Agnes Vein στο ντεμπούτο τους μπλέκουν doom, epic, sludge και black metal. Δεν ακολουθούν όμως την πεπατημένη για να τα μπλέξουνε (βλ. π.χ. Rwake), αλλά -τεράστια μαγκιά- έχουν ανακατέψει πολλά πράματα μέσα στις επιρροές τους.
Δηλαδή ακούς Agnes Vein και το μόνο πράμα που σου'ρχεται στο μυαλό είναι μια θολή Μπαθορίλα, αλλα και πάλι όχι άμεσα, οι τύποι έχουν διαβάσει και αφομοιώσει και τα "παιδιά" των Bathory.
Από κει και πέρα, ακρόαση με την ακρόαση ανακαλύπτω κι άλλα πράματα, δηλαδή το ομώνυμο (κομματάρα) μου φέρνει κάπως σε Necromantia αλλά με έναν περίεργο τρόπο, γενικότερα οι τύποι έχουνε ψαχτεί πολύ κι έχουν κάνει κάνει πολύ καλή δουλειά.

Μόνο μου παραπονάκι το εισαγωγικό "Melkor" μού ακούγεται κατώτερο από τα υπόλοιπα, αλλά ο δίσκος όσο προχωράει ανεβαίνει. "Duality"-"Outro" έχουμε τελειότητες.
Μεγάλος δίσκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin