5.5.12

16 - Deep Cuts from Dark Clouds (2012)

16 είναι θεσμός στο sludge χώρο. Υπάρχουν από πάντα (σχηματίστηκαν το 1991 και αρχικά δραστηριοποιήθηκαν ως noise rock μπάντα) και παρότι δεν κατάφεραν ποτέ να βγάλουν ένα άλμπουμ τόσο κομβικό για τον ήχο, δεν έχουν κυκλφορήσει ποτέ κάτι λιγότερο από άψογο. Η επαναδρστηριοποίησή τους στα late-00s έφερε το ήδη δυνατό "Bridges to Burn", αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμενα αυτό το πράμα που συμβαίνει στο "Deep Cuts from Dark Clouds".
Λοιπόν, με απλά λόγια, οι 16 καταφέρνουν μετά από 21 χρόνια πορείας να βγάλουν τον καλύτερό τους δίσκο, ένα δίσκο που απλά χασκογελάει σαρδόνια σε κάθε sludge παλιοσειρά (πλην Corrupted) που έβγαλε σαχλαμαρίτσα την τελευταία τριετία-τετραετία. Εδώ δεν υπάρχουν "χαρακτηριστικά riffs", "σωστά grooves" και προκάτ μπουρδίτσες, δεν υπάρχουν fillers. Υπάρχει μόνο sludge στην απόλυτη μορφή του. Sludge στον υπερθετικό βαθμό.
Ψάχνω εξωνυχιστικά να βρω ένα ψεγάδι στο "Deep Cuts...". Ίσως το ότι δεν καινοτομεί να είναι ένα τέτοιο, αλλά πραγματικά δεν έχει σημασία. Το "Deep Cuts from Dark Clouds" έχει όλους τους λόγους που λατρεύω αυτή τη μουσική. Ή μάλλον ΕΙΝΑΙ ένας από τους λόγους που λατρεύω αυτή τη μουσική. Όσοι νιώθουν από sludge θα βουρκώσουν από το πρώτο άκουσμα. Όσοι όχι, θα έχουν γίνει φανατικοί σε λίγες μέρες. Ναι, τόσο καλό είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin